FacebookTwitterLinkedIn

Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare din mai multe categorii, a anunțat astăzi că a obținut 450 milioane de euro în runda de finanțare din seria F condusă de managerii de investiții din New York, Lugard Road Capital și Grupul Luxor Capital.

La această rundă au fost prezenți, de asemenea, investitori care au participat și la edițiile anterioare, inclusiv Delivery Hero, Drake Enterprises și GP Bullhound și reflectă atât potențialul semnificativ de creștere în sectorul livrărilor online, cât și cererea puternică a acționarilor existenți de a investi în companie.

„Suntem încântați să avem în continuare parte de sprijinul Luxor Capital Group și al tuturor investitorilor noștri. În ultimele luni, am crescut foarte rapid, dar viziunea noastră rămâne neschimbată. Această investiție ne va permite să ne dublăm prezența pe piețele noastre de bază, să ne accelerăm poziția de lider în locuri în care suntem deja foarte puternici și să continuăm extinderea diviziei Q-Commerce, precum și să aducem inovații ofertei noastre unice din mai multe categorii pentru a oferi mai multe opțiuni clienților noștri”, a punctat Oscar Pierre, Co-fondator și CEO Glovo.

După această ultimă rundă de finanțare, cea mai mare din istorie pentru un start-up spaniol, Glovo va investi în extinderea sa în cele 20 de piețe în care operează în prezent. Compania se va concentra, de asemenea, pe creșterea diviziei Q-Commerce, care reprezintă o parte semnificativă a angajamentului său strategic pentru livrările din mai multe categorii.

„Investiția în Glovo reflectă angajamentul nostru față de o companie și o echipă de conducere care continuă să inoveze și să dezvolte zona de livrare la cerere. În calitate de investitor pe termen lung în Glovo, suntem încântați să observăm cum compania continuă să-și încânte clienții prin oferta sa unică din mai multe categorii, în mijlocul unei oportunități enorme de piață atât în zonele existente, cât și în cele noi”, a completat și Jonathan Green, Fondator și Portfolio Manager Lugard Road Capital

La începutul acestui an, Glovo a anunțat un parteneriat de 100 milioane de euro cu compania  imobiliară elvețiană Stoneweg pentru a-și dezvolta rețeaua de dark stores  și angajarea noului CTO, Narek Verdian, care a ocupat și poziția de Vice-President of Engineering la American Express.

Verdian va supraveghea creșterea echipei de ingineri de la 300 la 500 la sediul central al Glovo din Barcelona și în centrele sale tehnologice din Madrid și Varșovia.