FacebookTwitterLinkedIn

Dedeman renunță la preluarea a două dintre cele cinci clădiri de birouri din AFI Park. Valoarea tranzacției scade sub 100 milioane de euro

Nivelul dobânzii se ridică la 2,875% pe an, iar primele plăți vor fi făcute de anul viitor. Scadenţa acestor obligațiuni este în 2022.

Emisiunea de obligaţiuni este intermediată de brokerul român BT Capital Partners. Aceasta se va desfăşura şi la Dublin.

Pentru această listare, investitorul concentrat pe piața de birouri a primit autorizarea din partea Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) la mijlocul lunii iulie. ASF a anunțat, în data de 13 iulie, că a avizat „emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării obligațiunilor emise de Globalworth Real Estate Investments Limited Guernsey în vederea admiterii la tranzacționare la BVB”.

Valoarea listării se ridică la 56% din valoarea estimată a portofoliului Globalworth, companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Sud-Est, axată cu precădere pe piața din România. Portofoliul companiei de investiții imobiliare în țara noastră este estimat la o valoare de 983,3 de milioane de euro, la 31 martie 2017, fiind gestionat de aproximativ 70 de persoane.

Globalworth deține 15 clădiri în România, majoritatea aflându-se în București. Printre aceste clădiri se numără Tower Centre International, a treia cea mai înaltă clădiri din țara noastră (106 metri), și sediul central al UniCredit Bank, aflat pe Bulevardul Expoziției (17.320 de metri pătrați, distribuiți pe 18 niveluri dintre care două subterane), dar și un imobil în București. Acest portofoliu mai cuprinde ansamblul Upground Towers (571 de apartmente și 25 de spații de retail) și complexul de birouri Globalworth Campus, din care fac parte trei clădiri, cu o suprafață închiriabilă de 87.800 de metri pătrați.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Foto: Clădirea Green Court „B”, aflată în zona Gării Herăstrău, din nordul Capitalei.

BERD a investit 50 milioane euro în obligațiuni ale Globalworth 

La sfârșitul lunii iunie, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane de euro în emisiunea de obligațiuni în valoare de 550 milioane de euro lansată de Globalworth.

Globalworth, 16.600 mp închiriați în primele 5 luni din 2017
În ultimii trei ani și jumătate, fondul de investiții Globalworth a negociat închirierea a 283.000 de metri pătrați în clădirile din portofoliul său.
Amoma, 2.300 mp în Globalworth Plaza
Furnizorul de servicii turistice Amoma se mută într-un spațiu de 2.300 de metri pătrați din Globalworth Plaza, potrivit datelor furnizate la finele lunii iunie.
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unui depozit închiriat de Dacia de către Globalworth, o tranzacție de 42,5 milioane de euro
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Globalworth, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții imobiliare din România, a preluat de la grupul Elgan un depozit închiriat de Dacia, în județul Argeș.
Gala Forbes Best Office Buildings 2017 a premiat cei mai buni dezvoltatori din domeniu
La Gala Forbes Best Office Buildings, Globalworth a primit două premii „Cel mai mare proprietar de clădiri office” și „Cel mai activ fond de investiții”.

EY România: Top 10 tranzacţii de M&A din România, în 2016

Sezonul investitorilor