FacebookTwitterLinkedIn

Globalworth, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, își listează, la București, obligațiuni de 550 de milioane de euro, din 31 iulie

Admiterea la tranzacționare a obligațiunilor corporative emise de Globalworth, cu simbolul GWI22, reprezintă cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB.

Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București (BVB): „Este un moment extrem de important pentru Bursa de la București. Globalworth începe tranzacționarea de obligațiuni pe bursa locală, iar valoarea acestora se ridică la 550 de milioane de euro. Este un investitor semnificativ pe piața de capital și noi facem tot posibilul să nu dezamăgim, ca Bursă. Un pas important pe piața de capital din România se face din nou. Piața de capital din România este deschisă pentru business și așteptăm intenții noi. Când investitorii cer ca obligațiunile să fie introduse pe piața bursieră, acest lucru înseamnă că ei apreciază un nivel al lichidității și transparenței care contribuie la siguranța investitorilor. Așadar, este foarte important că obligațiunile Globalworth, ca urmare a plasamentului global, încep tranzacționarea la Bursa de Valori București. Suntem mândri de acest fapt care confirmă această evoluție istorică a pieței de capital din România”.

La rândul său, Lucian Anghel, președintele BVB, a subliniat faptul că listarea obligațiunilor Globalworth pe Bursa de la București reprezintă un nou reper pentru piața de capital românească.

Conform BVB, obligațiunile corporative GWI22 se tranzacționează pe Bursa de Valori București în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuata în lei.

CITEȘTE: 100 DE ANI DE LIGA 1