FacebookTwitterLinkedIn

Globalworth Real Estate Investment Limited a lansat, astăzi, la tranzacționare, la Bursa de Valori București (BVB), a doua admitere a obligațiunilor corporative emise de companie (simbol GWI25), cu o valoare totală de 550 de milioane de euro.

Aceasta are o dobândă fixă de 3%, iar scadența este în anul 2025.

Valoarea totală a obligațiunilor corporative emise de companie este similară celei din 2017 (simbol GWI22), respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite în noi proiecte.

Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacții de referință, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața de clădiri de birouri din România și Polonia. Listarea primelor obligațiuni ale companiei pe Bursa de Valori București de anul trecut a fost un punct de referință pentru noi, reprezentând în același timp un record pentru piața locală. Astăzi, anunțăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzacționare a obligațiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creștere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune, și confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piața locală și de a oferi cel mai bun produs partenerilor noștri”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și Chief Investment Officer al Globalworth.

În România, Globalworth a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri, dar are și proiecte de retail și industriale, prezentă în București, Timișoara și Pitești, iar în Polonia, în orașele Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice.

Investitorul are în dezvoltare, în prezent, în țara noastră cinci proiecte, care implică investiții în valoare de 150 de milioane de euro, iar, în viitor, intenționează să-și extindă prezenta locală.

Raptis a subliniat că banii obținuți prin emisiunea de anul trecut au fost utilizați pentru a finanța datoriile, iar cei obținuți din actuala emisiune vor fi folosiți pentru noi investiții.

Obligațiunile corporative Globalworth se tranzacționează la BVB în euro, iar decontarea este efectuată direct în euro. În premieră pentru România, începând de anul trecut, la BVB a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană.

Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth și-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la București: peste jumătate de miliard de euro în obligațiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piața de capital ca spre o sursă de finanțare”, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

Noua emisiune de obligațiuni a fost lansată în parteneriat cu BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Ne bucurăm să revenim pentru al doilea an consecutiv alături de partenerii noștri de la Globalworth cu o nouă listare record de obligațiuni la Bursa de Valori București”, a menționat Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra, punând bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.

Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium. Gestionat de aproximativ 110 persoane în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1,9 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.