FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția nu este chiar o surpriză pentru segmentul office, având în vedere că Globalworth a achiziționat și prima clădire a ansamblului Green Court, primul proiect dezvoltat de Skanska în România. Suprafata inchiriabilă a clădirii B este de circa 18,600 mp, închiriată deja în proporție de peste 80% către companii precum Sanofi România, Adecco România, Carrefour România, Colgate Palmolive România, RINF Outsourcing Solutions.

“Imi face plăcere să anunţ vânzarea celei de-a doua clădiri din Green Court Bucharest, la doar un an de la prima tranzacţie. Faptul că într-un timp atât de scurt am construit, închiriat şi vândut această clădire demonstrează calitatea proiectului şi confirmă încă o dată că dezvoltările verzi, sustenabile, sunt atractive atât pentru clienţi, cât şi pentru investitori. Doresc să mulţumesc Globalworth pentru colaborare şi procesul profesional de vânzare, precum şi consultanţilor noştri legali şi de real estate: Peli Filip şi CBRE”, spune Marcin Łapiński, președinte Skanska Property Romania.

Citiți și: Skanska a cumpărat un teren de la omul de afaceri Ion Rădulea

Cumpărătorul, fondul de investiții Globalworth, este unul dintre principalii jucători de pe piața imobiliară din România. Portofoliul companiei cuprinde nouă clădiri, în afară de cea proaspăt achiziționată, în principal spații office, dar și rezidențiale și industriale și cinci proiecte în diverse stadii de dezvoltare. Cele mai recente achiziții ale Globalworth, finalizate în primul semestru al acestui an, sunt clădirile de birouri Unicredit Tower, Nusco Tower și clădirea A din ansamblul Green Court, dezvoltat de suedezii de la Skanska. Aceste achiziții, împreună cu livrarea a 44.000 de metri pătrați de spații industriale în complexul TAP din Timișoara către Continental, au dus la creșterea cu 102.500 de metri pătrați a suprafeței totale închiriabile deținute de Globalworth, până la nivelul de 336.071 metri pătrați. Veniturile operaționale nete ale companiei au crescut în prima jumătate a acestui an cu 422%, atingând nivelul de 11,75 milioane de euro.

Aflați când va atinge portofoliul Globalworth din România valoarea de 1 miliard de euro

“Suntem încântaţi că ne putem continua parteneriatul cu Skanska în România cu achiziţia clădirii B din proiectul Green Court Bucharest. Acestă tranzacţie reprezintă un pas important pentru Globalworth, care de acum deţine două din cele trei clădiri ale celui mai nou proiect de birouri clasa A din Bucureşti şi îşi consolidează astfel poziţia în noul district de business din capitală”, declară Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

Green Court Bucharest este primul complex de birouri dezvoltat de către Skanska în România. Este compus din 3 clădiri de birouri cu o suprafaţă totală de 54.500 de metri pătrați. Complexul va fi certificat LEED Gold şi beneficiază de soluţii sustenabile care reduc amprenta negativă a clădirii asupra mediului şi îi micşorează costurile de întreţinere. Ansamblul înglobează tehnologii moderne precum faţada eficientă energetic şi sistemul de iluminare echipat cu senzori de mişcare şi intensitate. Complexul oferă de asemenea spaţii de parcare şi facilităţi pentru biciclete, o curte interioară verde cu Wi-Fi gratuit şi prize de încărcare pentru maşinile electrice.