Cautare
, Staff

Tech |
|

Global Technical Group: sectoarele bancar, oil & gas, retail și dezvoltatorii de clădiri comerciale și de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii IoT

Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol și gaze, din retail și dezvoltatorii de clădiri comerciale de tip mall și de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii IoT.  
IoT shutterstock_508997860

Acestea investesc de la  câteva mii de euro și până la peste un milion de euro, în integrarea infrastructurilor complexe de sisteme de securitate, potrivit estimărilor Global Technical Group, integrator de tehnologie din România, specializat în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate.

Costurile de implementare diferă în funcție de mărimea organizațiilor, de nevoile specifice ale acestora și de funcționalitățile recomandate. Costurile asociate implementării pot fi, în funcție de preferințele companiilor, fie sub formă de abonament lunar, fie sub formă de investiție unică, situație în care acestea pot fi recuperate în mai puțin de un an.

„După o perioadă progresivă de investiții și de creștere a infrastructurilor la nivel național, a apărut, automat, și nevoia de gestionare, urmărire și optimizare a acestora, de o manieră centralizată și cu ajutorul soluțiilor IoT. În acest context, am dezvoltat platforma IoT Smart CAVI, capabilă să integreze infrastructuri complexe de sisteme de securitate, sisteme de «life safety», sisteme BMS de management al clădirilor, infrastructură IT sau sisteme GPS, pentru un număr considerabil de locații”, spune Fadi Rida, fondator și CEO al Global Technical Group.

Smart CAVI este o platformă IoT deschisă, care oferă posibilitatea integrării parcurilor de echipamente existente, o soluție scalabilă, ce poate funcționa pe orice tip de infrastructură, cum ar fi SaaS, Cloud sau în cadrul unei infrastructuri proprii de servere virtuale sau fizice.

Prezent de peste 11 ani pe piața din România, Global Technical Groupeste compus din patru companii: Global Technical Systems, Global Technical Service, Global Intelligence și Global Operations Center. Global Technical Group a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 17 milioane de euro, iar recent și-a extins operațiunile în Bulgaria, Serbia și Germania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii