Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Global Capital: Mid Europa încearcă să acceseze un credit sindicalizat de 1,38 miliarde de lei de la 6 bănci pentru achiziționarea Profi

Publicația Global Capital scrie că fondul de investiții Mid Europa Partners încearcă să finanțeze o parte din achiziționarea Profi, în valoare totală de 533 de milioane de euro, printr-un credit sindicalizat de 1,38 miliarde de lei (aproximativ 305 milioane de euro), printre băncile finanțatoare fiind Erste și Banca Transilvania.
PROFI-Bucuresti-Racari-magazin

O decizie privind acordarea acestui credit va fi luată la finele acestei luni.

Cele șase bănci care vor finanța tranzacția sunt Erste, Banca Transilvania, UniCredit, Citi, ING Bank și Raiffeisen, potrivit Global Capital.

Pe 23 noiembrie, fondul de investiții Enterprise Investors a anunțat că vinde lanțul de supermarketuri Profi către fondul de investiții Mid Europa Partners pentru 533 de milioane de euro, cea mai mare tranzacție din retail-ul local.

La momentul tranzacției, Nikolaus Bethlen, Partener la Mid Europa, admis varianta unui împrumut pentru finanțarea tranzacției Profi, dar printr-un credit de 225 de milioane de euro de la UniCredit, Citi, ING Bank și Raiffeisen.

În plus, el a precizat că fondul cu active de 4,4 miliarde de euro în Europa Centrală, de Sud și de Est nu are nevoie de o asemenea finanțare pentru tranzacția Profi.

Mid Europa poate finanța achizițioarea Profi prin fondul Mid Europa Fund IV pentru care are resurse de 800 de milioane de euro și care este destinat perioadei 20014-2023.

Tranzacția Profi este așteptată să se finalizeze în prima parte a acestui an, după ce va fi primit acordul de la Consiliul Concurenței.

 

Cea mai mare tranzacție din retailul local: Profi a fost vândut pentru 533 milioane de euro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii