Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Gimnasta Larisa Iordache este dublă campioană la Europene

Larisa Iordache a câştigat medalia de aur și la sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), cu 13,450 de puncte, în urma unei contestații.  
Larisa Iordache medalie aur gimnastica

Iordache, care în calificări a avut cea mai mare notă la sol, 13,433, a fost urmată în finală de turcoaica Goksu Uctaş Şanli, 13,100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat israelianca Lihie Raz, cu 12,750. Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, a ocupat locul al cincilea, cu 12,600, relatează Agerpres.

Larisa Iordache a obţinut aurul de la sol în urma unei contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 13,050 şi ar fi luat medalia de argint. Gradul de dificultate al exerciţiului a fost calculat greşit iniţial, ca fiind 5,2 şi nu 5,6. Gimnasta a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Mersin.

Larisa Iordache a obținut patru medalii, două de aur la bârnă şi sol, două de argint, cu echipa şi la sărituri.

În total, România a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.

Credit foto: Facebook / Federația Română de Gimnastică

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii