Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Gilead și UE ajung la o înțelegere pentru Remdesivir

Uniunea Europeană a ajuns la o înțelegere cu compania farmaceutică Gilead Sciences Inc. în ceea ce privește furnizarea medicamentului antiviral Remdesivir care combate coronavirusul
 aboneaza-te
Gilead has demonstrated that Remdesivir is active against the virus that causes COVID-19

Uniunea Europeană a ajuns la o înțelegere cu compania farmaceutică Gilead Sciences Inc. în ceea ce privește furnizarea medicamentului antiviral Remdesivir care combate coronavirusul, informează Bloomberg.

Comisia Europeană a semnat un contract în valoare de 63 de milioane de euro cu Gilead pentru ca numeroasele loturi de Veklury (numele de marcă al medicamentului Remdesivir) să fie pregătite pentru a fi livrate în Marea Britanie și în statele membre ale UE de la începutul lunii august.Veklury

Noul acord stabilit între cele două parți va asigura tratamentul împotriva COVID-19 pentru aproximativ 30.000 pacienți care se confruntă cu simptome severe ale bolii, informează executivul UE de la Bruxelles.

De asemenea, Comisia Europeană pregătește o achiziție comună pentru livrări suplimentare de medicamente pentru a acoperi stocurile care vor fi necesare începând cu luna octombrie.

Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate, a declarat: “Comisia nu exclude niciun scenariu în eforturile sale de a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii