Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Gilead și UE ajung la o înțelegere pentru Remdesivir

Uniunea Europeană a ajuns la o înțelegere cu compania farmaceutică Gilead Sciences Inc. în ceea ce privește furnizarea medicamentului antiviral Remdesivir care combate coronavirusul
Gilead has demonstrated that Remdesivir is active against the virus that causes COVID-19

Uniunea Europeană a ajuns la o înțelegere cu compania farmaceutică Gilead Sciences Inc. în ceea ce privește furnizarea medicamentului antiviral Remdesivir care combate coronavirusul, informează Bloomberg.

Comisia Europeană a semnat un contract în valoare de 63 de milioane de euro cu Gilead pentru ca numeroasele loturi de Veklury (numele de marcă al medicamentului Remdesivir) să fie pregătite pentru a fi livrate în Marea Britanie și în statele membre ale UE de la începutul lunii august.Veklury

Noul acord stabilit între cele două parți va asigura tratamentul împotriva COVID-19 pentru aproximativ 30.000 pacienți care se confruntă cu simptome severe ale bolii, informează executivul UE de la Bruxelles.

De asemenea, Comisia Europeană pregătește o achiziție comună pentru livrări suplimentare de medicamente pentru a acoperi stocurile care vor fi necesare începând cu luna octombrie.

Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate, a declarat: “Comisia nu exclude niciun scenariu în eforturile sale de a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii