FacebookTwitterLinkedIn

Compania farmaceutică Gilead Sciences Inc va cere 2.340 de dolari/persoană pentru Remdesivir, tratamentul anti-Covid. Această sumă va fi taxată în SUA și alte state bogate pentru un tratament de 5 zile. Gilead a stabilit luni că prețul unei doze va fi de 390 dolari, conform Reuters.

Pentru companiile private de asigurări din SUA, prețul per flacon va fi de 520 dolari, a declarat un reprezentant Gilead. Această sumă echivalează cu 3.210 dolari per pacient pentru un tratament complet, de 5 zile, cu 6 flacoane de Remdesivir.

Institutul pentru revizie clinică și economică a declarat săptămâna trecută că această nouă înțelegere se încadrează în recomandarea de 5.080 de dolari/ pachet de tratament oferită de grupul de cercetare a prețurilor medicamentelor din SUA. Gilead a încheiat un acord cu Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane al SUA (HHS) conform căruia agenția și statul vor gestiona alocarea medicamentului în spitale până la sfârșitul lunii septembrie.

Gilead a anunțat luni că HHS se asigură că vor fi distribuite peste 500.000 de tratamente cu noul tratament în spitalele din America până în septembrie. Compania farmaceutică preconizează că va produce 94.200 de doze în luna iulie, iar apoi restul vor fi produse în august și septembrie, urmând să se aloce timp și resurse și pentru studiile clinice.