FacebookTwitterLinkedIn

România atrage tot mai mult atenția investitorilor care vor să intre pe piața imobiliară locală sau care vor să își extindă portofoliul, în contextul rezultatelor bune înregistrate în 2019, când volumul investițiilor a depășit un miliard de euro. Randamentele atractive precum și oportunitățile de pe piață în ceea ce privește produsele disponibile și activitatea intensă pe partea de închiriere- reprezintă principalii factori care sporesc atractivitatea pieței locale, potrivit experților reunițo în cadrul conferinței Pre-MIPIM, organizat de Reed Midem, NNDKP, Matei-Borbely Partners și CBRE România.

”Din punctul de vedere al investiţiilor imobiliare, România oferă suficiente oportunități, mai ales în privința prețurilor. În acest moment, România este subevaluată din punct de vedere al preţurilor. Volumul investiţiilor imobiliare din România a depăşit valoarea de 1 miliard de euro în 2019, depăşind volumul de vârf anterior atins acum cinci ani. Volumul total al investiţiilor la sfârşitul anului este cu 7% mai mare decât cifrele înregistrate în 2018, reflectând o tendinţă ascendentă încă din 2015, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties în cadrul CBRE România.

În 2019, volumul investițiilor imobiliare a totalizat aproximativ 1,06 miliarde de euro, un record pentru ultimii cinci ani și cu 7% peste valoarea înregistrată în 2018, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară CBRE. Totodată, investițiile imobiliare din Europa Centrală și de Est au totalizat 14 miliarde de euro în 2019, Polonia fiind liderul detașat al clasamentului, adunând 55% din totalul investițiilor din regiune. Volumul de investiții imobiliare din regiune va continua să crească și în acest an până la 14,9 miliarde de euro, potrivit estimărilor CBRE.

“Piața românească este din ce în ce mai matură în ceea ce privește structura și coerența abordării strategice pe termen lung a dezvoltatorilor, combinată cu cea a furnizorilor de servicii și a contractanților adiacenți. De asemenea, produsele disponibile acoperă o varietate mai mare, calitatea și sofisticarea acestora a crescut pentru a răspunde așteptărilor chiriașilor”, a precizat Lavinia Ioniță Rasmussen, Real Estate Partner în cadrul NNDKP.