Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Gigi Becali, noul miliardar al țării? Sau doar o greșeală în declarația de avere a deputatului?

george_becali.png
Că împrumută sume mari de bani este arhi-cunoscut. La fiecare înnoire a declarației de avere, Gigi Becali menționează noi nume de persoane cărora susține că le-a dat diverse sume de bani. Iar sumele au, în general, mai mult de cinci zerouri.   Cea mai recentă declarație de avere completată de deputatul PNL pe 18 decembrie 2012 arată că Gigi Becali a împrumutat în nume personal societatea Uzina Mecanică Drăgășani cu .....peste 10 miliarde de euro!

Potrivit declarației de avere completată de proaspăt alesul deputat de PNL Gigi Becali, ierarhia celor mai bogați români a fost răsturnată! Conform documentului postat pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, parlamentarul a împrumutat în nume personal Uzina Mecanică Drăgășani (societate pe care o controlează- deține 90,7 % din acțiuni) cu 46 miliarde de lei, adică peste 10 miliarde de euro (calculat la un curs mediu de 4,5 lei/euro). Deputatul PNL nu a putut fi contactat pentru a confima veridicitatea informațiilor înscrise în declarația de avere.

Vezi aici la cat a fost evaluata averea lui Gigi Becali in 2012:

Potrivit aceluiași document postat pe site-ul Camerei Deputaților și datat 18 decembrie 2012, Gigi Becali are de primit sume mari de bani de la mai multe firme pe care le controlează dar și de la persoane fizice, apropiați sau rude. De la Clubul de Fotbal Steaua București, spre exemplu are de primit aproximativ 10 milioane de euro, iar de la Avicola Iași (la care deține 85,7 % din acțiuni)- circa 6 milioane de euro.

Recent, Gigi Becali a vândut și un teren cu 40 de milioane de euro

Împrumuri consistente, de zeci de milioane de euro a acordat Gigi Becali și mai multor persoane fizice, apropiați sau rude. Finului său, Horia Culcescu (n.r- deține companiile Ostrovit- producător de vin, Leader International- fabrică de conserve, Berser și Leoser)spre exemplu, Becali i-a împrumutat 18 milioane de euro. Aceeași sumă, respectiv 18 milioane de euro are de primit și de la nepotul său, Vasile Geambazi.

Vezi aici declaratia de avere postata pe site-ul oficial al Camerei Deputatilor:

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii