FacebookTwitterLinkedIn

În plină criză financiară, finanţatorul Stelei a primit 40 de milioane de euro de la o firmă de automobile din Germania pentru un teren în Pipera. Potrivit RTV.net, Gigi Becali nu este la prima vânzare care îi aduce milioane de euro. El a mai reuşit în 2012 să vând un teren din nordul Capitalei.

Datele statistice din TOP 500 Miliradari Forbes arată că majoritatea bunurilor deținute sunt trecute și în cea mai recent declarație de avere, din vara acestui an. Înainte de toate, Gigi Becali susține că are de luat-de la diverși cunoscuți și prieteni- aproximativ 50 de milioane de euro, sume pe care le-a împrumutat, de-a lungul timpului.

Vezi și care sunt afacerile și averile celor mai bogați candidați la alegerile din decembrie

Are bani de recuperat inclusiv de la clubul de fotbal Steaua București, pe care îl patronează, respectiv 62 mil de lei (aproximativ 14 milioane de euro). În ultimul an, patronul Stelei a mai încasat aproape 10 milioane de euro pe un teren din Băneasa, cumpărat de firma Portland. Potrivit aceleiași declații de avere, Becali mai deţine sute de hectare în Voluntari, Bucureşti, Brăila sau Piteşti.

Deținerile pe care le are la câteva societăți din domeniul construcțiilor sau agriculturii sunt neimportante, majoritatea companiilor aflându-se fie în insolvență ori faliment, fie într-o situație financiară dificilă.

Gigi Becali:

Avere 2010: 200 mil euro

Avere 2011: 145-150 mil euro

Avere 2012: 140-145 mil euro

Locul ocupat în 2012: 22

Domenii: imobiliar, fotbal