FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta este cea mai mare achiziție pe care o face Sanofi în ultimii șapte ani și care speră să îi consolideze prezența în tratamentul bolilor rare. Aceasta este cea mai mare achiziție a Sanofi de la preluarea din 2011 a Genzyme, companie americană de biotehnologie, pentru aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Mișcarea vine în momentul în care interesele marilor producători de medicamente se îndreaptă tot mai mult spre companiile mici de biotehnologie și previziunile unor experți arată că, în acest an, vor crește substanțial fuziunile și achizițiile în acest domeniu.

Bioverativ, producător de medicamente pentru hemofilie, s-a separat de Biogen Inc la începutul anului trecut.

Sanofi a fost de acord să cumpere toate acțiunile Bioverativ pentru 105 dolari pe acțiune, în numerar, ceea ce reprezintă cu 64% mai mult decât ultimul preț al acțiunilor Bioverativ din data de 19 ianuarie.

Piața pentru tratarea hemofiliei este una importantă și care se dezvoltă rapid, pe măsură ce noile medicamente schimbă perspectiva. În continuare, terapia genetică promite să schimbe fundamental abordările tradiționale pentru tratarea acestei boli care se moștenește.

Sanofi estimează că acest sector a avut vânzări anuale în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari, afectând 181.000 de persoane în întreaga lume. Reprezentanții grupului au adăugat că hemofilia a reprezentat cea mai mare piață pentru bolile rare și se estimează că va crește cu peste 7% pe an, până în 2022.

Noua tranzacție marchează reîntoarcerea cu succes a Sanofi, pe piața de fuziuni și achiziții (mergers & aquisitions), după două eșecuri importante în ultimii ani. Francezii au pierdut în 2016 Medivation, specializat în cancer din Californian, pe care l-a preluat Pfizer, iar, anul trecut, Actelion, companie de biotehnologie elvețiană, în fața Johnson & Johnson.