Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Gigantul petrolier Saudi Aramco obține recordul IPO de 29,4 miliarde de dolari în urma listării la bursă

Saudi Aramco şi-a mărit oferta publică iniţială (IPO) la nivelul record de 29,4 miliarde de dolari.
 aboneaza-te
bursa

Gigantul petrolier de stat, numit oficial Saudi Arabian Oil Co 2222, a fost listat la bursa locală luna trecută, după ce a vândut 3 miliarde de acțiuni la prețul 32 de riyali  (8,53 de dolari/titlu).

Prin supraalocarea de titluri s-au vândut 450 de milioane de acţiuni suplimentare, iar pentru că stocul nu a scăzut niciodată sub prețul emisiunii, Goldman Sachs Group Inc. GS, banca care a gestionat totalul, a predat încasările către acționarul companiei, guvernul saudit.

IPO-ul Saudi Aramco a ajuns acum la nivelul  record de 29,4 miliarde de dolari. Anterior, compania care deținea recordul a fost gigantul chinez de comerț online,  Alibaba Group Holding Ltd. BABA, cu 25 de miliarde de dolari (2014).

Opţiunea de supraalocare oferă posibilitatea unei companii să vândă peste nivelul programat din IPO dacă cererea din partea investitorilor este puternică. Titlurile Aramco au închis şedinţa de joi la 35 de riyali, preţ ce îi oferă companiei o capitalizare la bursa de la Tawadul de 1.870 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii