FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor, cele trei companii, Facebook, Google şi Twitter, vor trebui să răspundă la o serie de întrebări legate de fenomenul dezinformării, scrie AFP. Comisia evocă zvonurile false despre vaccinuri sau afirmaţii eronate despre pretinsele fraude electorale din cadrul alegerilor americane din noiembrie 2020.                

Acest tip de dezinformare “a exacerbat crizele naţionale cu consecinţe grave în viaţa reală în termeni de sănătate publică şi de siguranţă“, declară Comisia într-un comunicat.                

Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey vor răspunde la întrebările Comisiei pe data de 25 martie.

Această audiere va permite Comisiei să-şi continue activitatea cu privire la responsabilitatea platformelor digitale în contextul creşterii dezinformării“, a adăugat Comisia. “Mult timp, giganţii tehnologiei au refuzat să recunoască rolul pe care îl joacă în fabricarea şi propaganda de informaţii false în rândul publicului lor. Autoreglarea în industrie a eşuat“. 

Este a patra apariţie a lui Mark Zuckerberg din luna iulie şi a treia pentru Sundar Pichai şi Mark Dorsey. Audierile precedente s-au axat pe eventuale practici anticompetitive şi pe protecţia legală de care beneficiază platformele în fața urmăririlor penale legate de conţinutul publicat de terţi.