Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Gicu Agenor Gânscă

Avere: 15-16 milioane de euro Vârstă: 52 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Construcţii, imobiliar

Gicu Gânscă este implicat în afaceri diverse, toate derivând de la domeniul construcţii. Prin societatea Sawa (cu acţionari tip listă) acesta deţine magazine prin care comercializează materiale de construcţii, obiecte sanitare, electrocasnice etc. În portofoliul uneia dintre cele mai importante companii ale lui Gânscă, respectiv ACI Cluj, se află filiale ale Bancpost şi BCR, clădirea Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga“ din Mărăşti, sediile DistriGaz şi Electrica, al Universităţii „Dimitrie Cantemir“, liceul „George Coşbuc“. Tot cei de la ACI au ridicat şi una dintre cele mai înalte clădiri din oraş – BRD Mărăşti.

Cele mai importante companii unde deţine acţiuni sunt ACI Cluj şi Grup 4 Instalaţii. Cu acţionariat tip listă, firma ACI Cluj este administrată de Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă, Dorel Goia, Gicu Gânscă Agenor. Cifra de afaceri a societăţii ACI Cluj pe anul 2009 a fost de 31,3 milioane de euro, cu şapte milioane euro mai puţin decât în 2008. Societatea a avut anul trecut şi un profit net de 3,6 milioane de euro, faţă de 2,3 milioane euro în 2008. Şi la Grup 4 Instalaţii Gânscă a avut afaceri în scădere cu circa cinci milioane de euro. Pe lângă acţiunile de la ACI şi Grup 4, Gânscă mai este acţionar majoritar la Trustul de Instalaţii, Montaj şi Construcţii (TIM).

Investitorul de 52 de ani are o parte din societăţi listate pe piaţa de capital. Din ACIS (simbolul bursier al ACI Bistriţa) Gânscă deţine direct 10,3% din acţiuni, şi indirect 76,4% din acţiuni, prin TIM – Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj (care are acţionari tip listă).

ACI Bistriţa face parte dintr-un grup de firme având acţionariat, administrare şi/sau conducere comună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii