FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în 1989 România avea aproximativ 3.000 ha de seră, astăzi are 150 ha, cauza principală a acestei scăderi semnificative fiind marginalizarea produselor românești. Fermierii din România produc doar începând cu luna martie și până în octombrie, apogeul fiind în lunile iunie, iulie, august, septembrie și octombrie.

VEZI CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII DE LA CONFERINȚA FORBES AGRICULTURE

„Putem să generăm produse, exact cum au sesizat și celelalte țări, ca și grânar al Europei, însă, cert este că gospodăria a fost lăsată în degringoladă pentru a deveni o piață de desfacere altor mărfuri și în general cam toată gama. Dar prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), sectorul de legume, de exemplu, a beneficiat de anumite măsuri care sunt mai avantajoase”, a sesizat Gheorghe Vlad în cadrul conferinței organizată de Forbes, având ca temă principală agricultura.

De asemenea, președintele CATAR este de părere că românii sunt obișnuiți să cumpere produse după aspect și etichetă, dând mai puțină atenție locului de proveniență al acestora. Astfel că, aproximativ 80% din produsele de pe rafturi sunt provenite din alte țări.