Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Gheorghe Mușat – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Gheorghe Mușat Avere: 28-30 de milioane de euro Varsta: 62 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Avocatură, imobiliare  

A devenit deja patetic să-l numeşti pe Gheorghe Muşat unul dintre părinţii avocaturii corporatiste din România, alături de Ion Nestor şi colegii lor de generaţie. Muşat şi Asociaţii a fost, la fel ca firma soţilor Nestor, printre primele case locale de avocatură de business, fondată chiar după Revoluție. Avocat însemna atunci, la începutul anilor ’90, doar avocat pledant – specializat în drept penal, în drept civil sau dreptul familiei. Aşa că nu e nicio surpriză că lumea îl consideră pe Muşat unul dintre pionierii avocaturii corporatiste din România. Pe cale de consecinţă, nu poate surprinde pe nimeni că Gheorghe Muşat este, la cei 62 de ani ai săi, cel mai bogat avocat din România. Se spune despre el că are cea mai mare colecţie de artefacte dintre toţi avocaţii colecţionari de artă. Iar pentru tagma avocaţilor, investiţiile în artă reprezintă o tradiţie, care datează din perioada interbelică; foarte mulţi dintre ei sunt colecţionari şi astăzi, deci titlul de cel de seamă colecţionar are cu atât mai mare greutate O altă distincţie neoficială – cea de părinte al avocaturii de business locale.

Din Muşat & Asociaţii s-au desprins de-a lungul anilor o serie de avocaţi care şi-au fondat mai apoi propriile firme de avocatură, iar multe dintre ele au ajuns să domine astăzi piaţa de servicii avocaţiale alături de firma lui Muşat. Afacerea e azi una de familie, pentru că Mona Muşat, fiica lui cea mare, se apropie de top management, iar Anca e printre partenerii societăţii. Cifra de afaceri a Muşat & Asociaţii a scăzut de la 15,3 milioane de euro în 2008, în ultimul an de boom economic (când firma domina piaţa de avocatură în funcţie de venituri), până la 10,1 milioane de euro anul trecut. E o evoluţie proprie mai multor firme din top zece, dar sunt case de avocatură ale căror afaceri au stagnat sau chiar au crescut în ultimii ani. După valoarea onorariilor încasate în 2010, Muşat & Asociaţii rămâne între primele firme de avocatură din România. Muşat dezminte zvonurile unei eventuale retrageri.

Vezi care era averea lui Gheorghe Mușat în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii