Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Gheorghe Manole – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Gheorghe Manole Avere: 25-27 de milioane de euro Varsta: 59 de ani Resedinta: Buzău Domeniu/Companie: Energie, imobiliare, industria vinului Pasiuni: masini

Gheorghe Manole a găsit şi în 2010 resursele necesare pentru a-şi dezvolta businessul. Proiectele energetice au fost cartea câştigătoare, sporindu-şi valoarea cu 50% faţă de anul precedent. Când vine vorba despre anul 2010, antreprenorul Gheorghe Manole nu poate să nu recunoască faptul că a fost un an bun. „Referindu-mă strict la afaceri, anul precedent a presupus o pregătire a modului de desfăşurare a anumitor activităţi“, precizează antreprenorul. Concret, a decis stoparea investiţiilor imobiliare, în timp ce pe partea de producţie şi de proiecte energetice a ales să investească semnificativ, compensând pierderile din segmentele mai puţin active.

De mai bine de 18 ani este asociat cu partenerul şi prietenul său, Domente Vasile, în mai multe companii din domeniul producerii de echipamente şi materiale pentru linii electrice aeriene, producere şi furnizare de energie electrică, energii regenerabile, dar şi imobiliare.Numele antreprenorului este legat de cel al businessului Eximprod (sub numele căruia se derulează activitatea companiilor Eximprod Grup şi Eximprod Power Systems). Principalele companii deţinute de omul de afaceri buzoian au realizat, în 2010, o cifră de afaceri de peste 32 de milioane de euro, iar profitul net a crescut cu aproximativ două milioane de euro, faţă de anul 2009.

Aşadar, pentru companiile Eximprod, criza a picat foarte bine. Cel puţin, aşa susţine unul dintre fondatorii acestora. „Nu am ales să ne ascundem în spatele acestui concept. Dimpotrivă, am acceptat provocările crizei ca într-o partidă de şah“, spune Gheorghe Manole. A reorientat strategii, a investit în dezvoltarea profesională a angajaţilor-cheie, a insistat pe procesul de fidelizare a portofoliului de clienţi. În paralel, a început omologarea produselor la operatorii de reţele electrice din spaţiul european şi a modificat – pe segmentul vânzări – structura de produse.

Nu în ultimul rând, a aplicat pentru fonduri nerambursabile, şi în acest sens a iniţiat un proiect de implementare pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), iar încă unul se află în curs de depunere. „Nu am luat în calcul posibilitatea de a vinde compania, deşi am avut oferte“, spune Manole, fără a dezvălui însă şi investitorii din partea cărora au fost primite invitaţii la negocieri.Singurele proiecte destinate vânzării sunt, în cazul afacerii lui Manole, cele energetice, iar acestea sunt supuse evaluării pieţei de profil.

Antreprenorul buzoian subliniază că niciunul dintre proiectele sale (inclusiv cele din sectorul imobiliar) nu şi-a pierdut din valoare:„Activitatea de producţie a crescut în valoare cu 15%, în timp ce proiectele energetice au un plus de 50%“. Plasamentele imobiliare ale lui Gheorghe Manole (şi ale partenerului său de afaceri) constau în două centre de afaceri clasa A, unul în Cluj-Napoca, şi celălalt în municipiul Buzău. Valoarea investiţiei pentru cele două locaţii a fost de aproximativ 25 de milioane de euro.Gheorghe Manole îşi evaluează afacerile şi investiţiile proprii la 35 de milioane de euro. Cochetează şi cu piaţa de capital: la jumătatea lunii august deţinea plasamente în acţiuni bancare în valoare de aproximativ un milion de euro

Vezi care era averea lui Gheorghe Manole în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii