FacebookTwitterLinkedIn

În 1994 Pelé îl declara „Cel mai bun fotbalist al World Cup”. Tot în acelaşi an, Johan Cruyff îl numea „Cel mai bun decar din Europa”, iar revista World Soccer îl situa pe locul 4 în topul „Celor mai buni fotbalişti din lume”. Gheorghe Hagi este recunoscut drept unul dintre cei mai de succes fotbalişti din lume. Dar în business?

Născut pe 5 februarie, în judeţul Constanţa, şi cu o carieră de 19 ani la echipa naţională şi la echipele de club în spate, Gheorghe Hagi a cucerit publicul român din toate timpurile. În întreaga sa carieră, Hagi a marcat 317 goluri în 789 de meciuri jucate la echipele de club (282 de goluri în 664 de meciuri) şi la naţională (35 de goluri în 125 de meciuri). Hagi a reuşit să îmbine sportul cu afacerile, iar în prezent conduce Academia de Fotbal care-i poartă numele, dar şi Hotelul Iaki din staţiunea Mamaia. În tot acest timp, nu a neglijat niciun moment clubul de fotbal Viitorul Constanţa, ajuns pe prima scenă a fotbalului din România.

Echipa patronată de cel supranumit „regele” a avut un parcurs bun în primele etape din campionat şi a ţinut piept unor echipe mult mai puternice şi cu un buget superior. Cu toate acestea, Hagi a anunţat că toţi jucătorii sunt de vânzare, în condiţiile în care nu a găsit, încă, pe nimeni care să inves¬tească alături de el în cel mai mare proiect privat din fotbalul românesc. „Scopul este să vând. Oricând, sunt deschis la orice oră să negociez, totul este de vânzare!”, declara Hagi la Digi Sport.

În prezent, la Academie sunt înscrişi 300 de copii şi adolescenţi, iar aici se antrenează chiar şi fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis. Într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, fostul internaţional declara că în ceea ce priveşte modul în care juca atunci când era fotbalist s-ar compara cu argentinianul Lionel Messi, în timp ce fiul său Ianis este mai combinativ şi se aseamănă la joc cu francezul Zinedine Zidane. Căsătorit cu Marilena, Hagi mai are şi o fetiţă, pe nume Kira. „Ea e cu cărţile, citeşte extrem de mult. Va ajunge actriţă”, este de părere fostul număr 10 al naţionalei de fotbal.