Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Gheorghe Grec – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Gheorghe Grec Avere: 24-26 de milioane de euro Varsta: 62 de ani Resedinta: Hunedoara Domeniu/Companie: Turism  

Gheorghe Grec nu a avut un an tocmai reuşit. Deşi deţine unul dintre cele mai luxoase hoteluri din zona Hunedoarei, antreprenorul nu a reuşit să atragă suficienţi turişti anul trecut pentru a face afacerea profitabilă. Cu toate acestea, veniturile companiei au crescut faţă de 2009. „În 2010 am avut o creştere a veniturilor şi a gradului de ocupare de până la 25%. Anul acesta, în primele şase luni am avut un grad de ocupare de 36%, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, când aveam doar 23%“, se plânge Grec. Hotelul Germisara din Hunedoara rămâne însă la limita profitabilităţii, chiar dacă aşteptările iniţiale ale antreprenorului erau mult mai mari. În momentul de faţă, hotelul îi aduce lui Grec venituri anuale de aproximativ 7 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro). Numărul turiştilor a crescut pe fondul scăderii preţurilor, spune antreprenorul hunedorean.

Gheorghe Grec e unul dintre foştii acţionari ai fabricii Bere Mureş, cumpărată în 2007 de Heineken pentru 180 de milioane de euro. Hotelul Germisara făcea parte din patrimoniul fabricii de bere, iar la scurt timp după tranzacţie, Grec l-a răscumpărat.„Îmi e greu să spun dacă regret preluarea hotelului. Dacă stau bine să mă gândesc, în momentul de faţă niciun sector nu e cu adevărat rentabil“, spune el despre proprietatea pe care o evaluează la 12 milioane de euro, după lucrările de modernizare finalizate. Totuşi, antreprenorul speră la vremuri mai bune. „Ţinând cont că preţurile cresc în ultima vreme în Turcia şi Grecia, ar trebui să înregistrăm şi noi un avans al numărului de clienţi şi al veniturilor. Eu aş vrea să ne apropiem de un grad de ocupare de 40% anul acesta“, spune el.

Deşi turismul e unicul domeniu în care a investit după retragerea din lumea berii, Gheorghe Grec e hotărât ca în viitorul apropiat să se reprofileze. Din nou. Următoarea ţintă este energia regenerabilă, domeniu în care foştii colegi-acţionari de la Bere Mureş, Emil Morariu şi Virgil Mailat, au început deja să investească.

Vezi care era averea lui Gheorghe Grec în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii