Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Gheorghe Dolofan – 500 Miliardari Ediția 2011

Gheorghe Dolofan.jpg
Nume: Gheorghe Dolofan Avere: 70-75 de milioane de euro Varsta: 59 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Auto, imobiliare  

Trust Motors, importatorul oficial Peugeot, şi Eurial Invest, o reţea de dealeri şi service în Bucureşti şi câteva oraşe din provincie, sunt principalele companii ale lui Gheorghe Dolofan. Ambele, cu activităţi în industria auto, au înregistrat anul trecut scăderi ale indicatorilor financiari, trend ce s-a menţinut din 2008, când cifrele de afaceri cumulate ale companiilor se apropiau de 300 de milioane de euro. Anul trecut, Trust Motors, cea mai mare dintre firmele lui Dolofan, a raportat venituri de 48,2 de milioane de euro, în scădere de la 75,4 de milioane de euro în 2009. Chiar în aceste condiţii, firmele au înregistrat şi profit, de 4,5 milioane de euro (Trust Motors), respectiv 2,8 milioane de euro (Eurial Invest).

Gheorghe Dolofan este fost sportiv de performanţă. Înainte de 1989 el a fost membru al echipei naţionale de bob. A recunoscut întotdeauna că activitatea sportivă l-a disciplinat, calitate esenţială pentru un om de afaceri carea se respectă. Dar nu disciplina este principalul beneficiu al fostului sportiv, ci faptul că mai multe luni din an sportul îl plimba peste graniţe. În străinătate a văzut pentru prima oară ce înseamnă să ai o afacere, iar anul 1990 a fost momentul în care dorinţa sa de a deveni antreprenor a început să se materializeze. A început prin a comercializa pompe de carburant pentru benzinării. În domeniul auto a intrat în anul 1996. Deţine un hotel şi un centru de afaceri în Piteşti. Are mai multe terenuri în diferite oraşe din ţară şi în centrul Bucureştiului. Este acţionar majoritar la Eurial Invest (97%) şi minoritar în Eurial Leasing (30%), vândută la sfârşitul anului 2005 către National Bank of Greece.

Vezi care era averea lui Gheorghe Dolofan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii