Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Gheorghe Chița – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Gheorghe Chița Avere: 15-16 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Cluj Domeniu/Companie: Auto, imobiliare  

Gheorghe Ioan Chiţa, care deţine circa 33% din grupul de transport şi logistică E Van Wijk (EVW) – importatorul oficial DAF Trucks –, se aşteaptă în acest an la afaceri de 75-80 de milioane de euro din vânzarea de camioane, anvelope şi piese auto. Ceilalţi doi acţionari ai grupului sunt Mircea Mureşean, cu o participaţie de sub 18% şi olandezul Ad van Wijk.

În ciuda crizei, care a afectat serios sectorul auto, EVW Holding a continuat să investească. Astfel, compania a inaugurat în prima jumătate a anului un centru de vânzări de piese auto la Piteşti, un altul de vânzări şi service la Craiova, precum şi un nou sediu în localitatea Gilău, în apropiere de Cluj-Napoca. Numai centrul nou din Cluj, care se întinde pe o suprafaţă de patru hectare, a necesitat investiţii de peste 7 milioane de euro. În total, firma deţine nouă puncte de lucru în toată ţara, unde intenţionează să angajeze până la sfârşitul anului circa 150 de persoane.

EVW Holding mizează în acest an pe vânzări de circa 600 de camioane şi o cotă de piaţă de 20% pe segmentul camioanelor de peste 18 tone. Cei mai mulţi cumpărători (aproape 40% ) au fost din Transilvania. Gheorghe Chiţa – fondatorul companiei – se ocupă în prezent indirect de conducerea operaţiunilor din România. Iniţial, firma lui Chiţa a început ca societate de transport cu doar două camioane, axată în principal pe activitatea de distribuţie locală. În calitate de importator oficial al camioanelor DAF în România, EVW Holding a vândut peste 1.600 de unităţi DAF noi în anul record 2007 şi a reuşit să obţină în acel an o cotă de piaţă de 10%. Pe fondul crizei, volumul vânzărilor a scăzut la 1.400 de unităţi DAF noi în 2008, 300 – în 2009 şi 450 anul trecut, în timp ce cota de piaţă a acestei mărci a crescut la peste 20%.Compania este prezentă şi în Republica Moldova, cu un service auto la Chişinău. Omul de afaceri din Cluj-Napoca este acţionar în toate cele patru societăţi ale holdingului: EVW Holding (33%), Logistic E Van Wijk (33%), Europaexpediţie (33%) şi Polimob (100%).

Vezi care era averea lui Gheorghe Chița în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii