Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Gheorghe Călburean

gheorghe calburean.jpg
Avere: 80 de milioane de euro Vârstă: 53 de ani Reşedinţă: Sibiu Domenii: Piaţa de capital, petrol, construcţii

Gheorghe Călburean a luat-o înaintea concurenţilor în afacerile pe care le deţine şi a încheiat contracte externe ori a investit în domenii conexe activităţii de bază. Astfel, principala sa companie – Dafora Mediaş (prin care controlează şi alte societăţi), a încheiat în vara lui 2010 un contract de servicii de foraj în Ucraina. Firma de construcţii şi foraj Dafora Mediaş (DAFR) şi-a bugetat pentru acest an un profit de opt ori mai mare decât cel de anul trecut, intenţionând să ajungă la trei milioane de euro. Afacerile companiei ar trebui să urce în 2010 până la 57 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2008. Călburean avea la sfârşitul anului 2009 datorii la bănci de 27,5 milioane de euro. Constructorul de conducte magistrale Condmag Braşov (COMI), o altă societate controlată de Călburean prin Dafora Condmag, este una dintre puţinele companii listate care şi-au majorat afacerile în 2009, până la un nivel de 53 milioane de euro. Pe bursă, compania avea în vara lui 2010 o capitalizare de circa 40 milioane de euro.

Transgex, parte a grupului de companii controlate de omul de afaceri din Mediaş, a beneficiat în primăvara acestui an de o investiţie de două milioane euro într-o seră de roşii încălzită cu apă geotermală din localitatea Livada, judeţul Bihor. Călburean intenţionează să dubleze suprafaţa de sere deţinută aici la minimum patru hectare.

Din cadrul grupului Dafora mai fac parte, pe lângă Condmag, societăţile Dafora Ucraina, Flowtex Technology S.A.(se ocupă de distribuţia gazelor naturale, distribuţia şi transportul apei potabile, reţele de canalizare, reţele de irigaţii), S.C. Servicii şi Operaţiuni Speciale la Sonde S.A., Măcelăriile Mediaş (abatorizarea, prelucrarea şi conservarea cărnii) şi Salconserv (fabricarea produselor din carne, printre care şi celebrul Salam de Sibiu). Fabrica de mezeluri şi preparate din carne din Mediaş, reintrată în producţia preparatelor de carne din luna septembrie 2008, a beneficiat de o investiţie de 6,6 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii