Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Gheorghe Badea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Gheorghe Badea Avere: 20-21 de milioane de euro Varsta: 65 de ani Resedinta: Argeș Domeniu/Companie: Indistria auto, turism, construcții, piața de capital, leasing  

Anul 2010 a început prost pentru omul de afaceri argeşean Gheorghe Badea, proprietarul Grupului Industrial Componente (GIC) din Piteşti, un grup format din aproximativ 30 de societăţi comerciale cu activităţi în domeniul industriei auto, construcţiilor, proiectării asistate de calculator, servicii pentru întreprinderi, leasing imobiliar şi auto, precum şi activităţi comerciale şi turism. Îmbolnăvirile suspecte ale angajaţilor de la Subansamble Auto (cea mai importantă companie din grup) – considerate o încercare de sabotaj a muncitorilor – care au pus pentru scurt timp în pericol fluxul producţiei de componente pentru Dacia, precum şi cele aproape 800 de disponibilizări realizate la nivel de grup, conturau imaginea unui grup puternic zguduit de loviturile crizei. Iar neplata datoriilor (în valoare de 220.000 de lei) către societatea piteşteană de furnizare de utilităţi Termocalor întăreşte această idee. Mai ales că această imagine a unui om de afaceri care are greutăţi a fost subliniată ulterior de ieşirea din scenă a societăţii de intermediere financiară (SSIF Valmob Intermedia), parte a grupului: la începutul anului 2011, casa de brokeraj Valmob renunţa la calitatea de intermediar autorizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi rămânea doar un simplu acţionar al bursei. Datele ulterioare contrazic însă imaginea de om de afaceri care se confruntă cu probleme.

În luna martie, apărea informaţia potrivit căreia Gheorghe Badea solicita Primăriei Piteşti concesionarea unui teren cu o suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi, în nordul oraşului, pentru construcţia unei hale industriale pentru sporirea capacităţii de producţie. Un prim semn că activitatea principală a grupului – producţia de componente pentru industria auto – este în plin avânt. Iar justificarea unei astfel de investiţii este dată de contractul încheiat cu Ford Craiova prin care GIC a fost cooptat în programul de producţie al companiei craiovene, ca furnizor de repere metalice şi din mase plastice.

Activitatea de producţie efectivă ar urma să înceapă din 2012. Dar dovada că Gheorghe Badea nu a fost de fapt îngenuncheat de criză este dată de investiţia demarată în prima jumătate a acestui an, în producţia de energie electric. Este vorba de două proiecte derulate prin societatea Imob Expert Consulting (deţinută de Gheorghe Badea şi Valentin Vişoiu – om de afaceri din acelaşi judeţ), care presupun construcţia a 10 hidrocentrale pe râurile Buda, Otic şi Capra, care sunt practic izvoarele râului Argeş. Investiţiile însumează circa 25 de milioane de euro (potrivit declaraţiilor lui Valentin Vişoiu), din care 30% sunt bani proprii, iar restul provin din împrumuturi bancare. Cele 10 hidrocentrale urmează să fie date în folosinţă în 2013.

Badea mai are acţiuni şi la mai multe hoteluri, printre care se numără Star Piteşti, Posada Curtea de Argeş sau Cumpăna – Lacul Vidraru. De asemenea, mai are participaţii şi la Parcul Industrial Piteşti.

Vezi care era averea lui Gheorghe Badea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii