Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Gheorghe Antochi

Gheorghe Antochi.jpg
Avere: 10- 11 milioane de euro Vârstă: 68 de ani Reşedinţă: Bacău Domenii: Agricultură, producţie, comerţ  

Deputatul Gheorghe Antochi, fostul preşedinte al Agricola Internaţional Bacău, nu a mai depus în ultimul an o nouă declaraţie de avere, datele postate pe site-ul Camerei Deputaţilor fiind cele din iunie 2009.

Alături de soţia sa, Ana, Antochi deţine o serie de spaţii comerciale şi de locuit, plus câteva terenuri cu suprafeţe cuprinse între 1.300 de metri pătraţi şi 23.000 de metri pătraţi, atât în Bacău, oraşul său de reşedinţă, cât şi în Bucureşti. Deputatul deţine aproximativ 1,8 milioane de euro în conturi bancare deschise în cadrul sucursalelor din Bacău ale BRD, Credit Europe Bank, Bank Leumi şi Alpha Bank, precum şi o colecţie de tablouri şi icoane estimate la 6.000 de euro.

În acelaşi timp, fostul preşedinte al producătorului de carne de pasăre Agricola Internaţional Bacău deţine în continuare un pachet majoritar de acţiuni în cadrul companiei. Cele 20 de procente pe care le are la Agricola valorează 10,9 milioane de lei (aproximativ trei milioane de euro). Pe lângă acestea, Antochi mai are plasamente în cadrul Aibac Bacău (30%), Adacom Bacău (100%), Agriconstruct Bacău (10%), Conagra Bacău (6,88%), CBA Moldova Bacău (19%), Dobrogea Constanţa (0,33%), Eco Sort Recycling Bacău (33,34%), Europrod Bacău (4,59%). Valoarea totală a acţiunilor şi a împrumuturilor acordate în nume personal se ridică la 18,7 milioane de lei (circa 5,2 milioane de euro).

Gupul Agricola Bacău a fost restructurat în 2009 pe divizii de activitate, iar în prezent grupul este alcătuit din șapte unități de business (carne de pasăre, ouă, creşterea porcilor, semipreparate, preparare, logistică şi magazine proprii). Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 73 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii