Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Gheorghe Antochi – 500 Miliardari Ediția 2011

Gheorghe Antochi.jpg
Nume: Gheorghe Antochi Avere: 9-10 milioane de euro Varsta: 69 de ani Resedinta: Bacău Domeniu/Companie: Industria cărnii, imobiliare

Portofoliul deputatului PSD Gheorghe Antochi, considerat unul dintre cei mai bogați politicieni din Bacău, a rămas în esenţă acelaşi. Conform noii declaraţii de avere de la Camera Deputaţilor, recompletată în 2011, Antochi are în conturi bancare aproximativ 500.000 de euro. Această sumă reprezintă sub o treime din deţinerile pe care le declara în 2009 (1,8 milioane de euro). Are, împreună cu soţia sa, Ana Antochi, terenuri şi imobile în judeţele Bacău, Suceava, Botoşani, precum şi în Capitală. Cel mai mare imobil deţinut de cei doi este o clădire construită în anul 2000 în Voluntari – are o suprafaţă de 310 metri pătraţi. Tot în declaraţia de avere, deputatul indică o colecţie de tablouri şi icoane în valoare de 6.000 de euro.

De departe, cea mai vizibilă deţinere a lui Antochi într-un business sunt, în continuare, acţiunile (un pachet de 20%) de la Agricola Internaţional Bacău, cea mai importantă companie a grupului Agricola Bacău. Anul trecut, compania a avut performanţe de vânzări mai proaste decât în 2009, cu vânzări de 65 de milioane de euro. Acesta este un nivel mai scăzut faţă de perioada de vârf. Anul cel mai bun din perspectiva veniturilor a fost 2005, când compania a vândut de aproape 80 de milioane de euro. În 2010, compania a reuşit totuşi să crească veniturile din comercializarea cărnii de pui cu 21%. Apropo de valoarea mai mică a conturilor lui Antochi, exact diferenţa faţă de 2009 (circa 1,3 milioane de euro) se regăseşte, tot în declaraţia de avere, sub forma unui împrumut către Agricola.

Tot 2009 a fost anul în care Agricola a trecut printr-un proces de restructurare şi eficientizare a costurilor – o decizie pe care au luat-o mulţi jucători din industria alimentară.

Vezi care era averea lui Gheorghe Antochi în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii