FacebookTwitterLinkedIn

Germania a acordat subvenții pentru trei companii biotehnologice pentru a sustine eforturile de dezvoltare a unui vaccin anti-Covid, informează Reuters. Anja Karliczek, ministrul german al Cercetării, a declarat că un vaccin eficient va fi gata abia la mijlocul anului 2021.

Cea mai mare economie a Europei a raportat o creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus în ultimele zile. Șeful Institutului German Koch (RKI) a declarat că toate aceste noi cazuri au apărut din cauza neglijenței și este încă devreme pentru autoritățile medicale să se pronunțe când vine vorba de posibilitatea unui al doilea val.

Karliczek a adăugat că lumea nu ar trebui să se aștepte la minuni într-un timp foarte scurt. Tot ce pot face cetățenii este să mențină distanța socială, să poarte mască și să-și dezinfectez frecvent mâinile pentru a preveni răspândirea coronavirusului, ținând sub control pandemia.

Consilierii guvernamentali au recomandat guvernului să acorde ajutoare financiare în valoare de 750 de milioane de euro (882,23 milioane dolari) companiilor germane BioNtech (BNTX.O), CureVac și IDT Biologika, care lucrează la vaccinurile coronavirus, a mai explicat Karliczek. Acești bani ar putea fi folosiți de cele trei mari companii pentru creșterea producției și testarea clinică a noilor vaccinuri.

Cu 206.000 de cazuri confirmate și puțin peste 9.000 de decese, Germania dorește să evite un al doilea val care ar readuce blocaje economice.