Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Germania: Un raport controversat susține că pandemia de COVID-19 este o “alarmă falsă”

”Pandemia de coronavirus este o alarmă falsă și majoritatea persoanelor decedate ar fi murit oricum din cauza comorbidităților”.
shutterstock_1702437805

Este concluzia publicată într-un raport realizat la nivelul Ministerului de Interne din Germania care a ajuns în mass-media, scrie Mediafax citând raportul ”Analiza Criza Managementului”, produs în cadrul unei unităţi a ministerului de interne german, numită KM4.

Câteva concluzii din raportul, consultat de Mediafax susțin că:

* Pericolul Covid-19 a fost supraestimat: probabil, în niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depăşit nivelul normal. Oamenii care mor de Covid-19 sunt în esenţă cei care ar muri statistic anul acesta, deoarece au ajuns la sfârşitul vieţii, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face faţă stresului zilnic aleator (inclusiv cei aproximativ 150 de viruşi aflaţi în prezent)

* La nivel mondial, în trei luni, nu au fost mai mult de 250.000 de decese din cauza Covid-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese (25.100 în Germania) în timpul valului de gripă 2017/18.

* Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Nu există nicio dovadă că aceasta a fost mai mult decât o alarmă falsă. Un reproş ar putea merge pe aceste linii: în timpul crizei Corona, statul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari producători de Fake News.

Publicarea raportului a provocat un adevărat scandal în Germania, guvernul negând inițial valabilitatea lui, iar apoi motivând că ”ar fi opera unui singur angajat”.  Ulterior, autorii raportului au făcut comentarii în presă prin care au acuzat guvernul german de luare a unor măsuri exagerate şi de ignorarea informaţiilor primite.

Printre semnatarii raportului se numără Dr Gunter Frank, membru al Societăţii pentru Medicina Familiei, profesor doctor Andreas Lubbe director MZG Westfalia sau Peter Schirmacher, profesor în Patologie, Universitatea Heidelberg.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii