Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Germania: Turingia o sfidează pe Merkel si relaxează restricțiile

Turingia, un land din estul Germaniei, anunță relaxarea restricțiilor, iar cetățenilor le va fi permis să aleagă singuri dacă vor să încalce regulile impuse de Angela Merkel.
 aboneaza-te
shutterstock_153049277

Turingia, un land din estul Germaniei, anunță relaxarea restricțiilor, iar cetățenilor le va fi permis să aleagă singuri dacă vor să încalce regulile impuse de Angela Merkel.

Bodo Ramelow, liderul land-ului, a declarat Motto-ul nostru va fi: recomandări în loc de interdicții, și reguli proprii în loc de obligațiile impuse de stat”, conform The Telegraph. Ramelow va da mai multe detalii cu privire la noua sa metodă, dar se pare că va fi posibilă redeschiderea școlilor, precum și relaxarea restricțiilor de deplasare și de purtare a măștii de protecție.

Aceste schimbări vor intra în vigoare din 6 iunie, ziua pentru care Angela Merkel a hotărât să prelungească perioada de izolare la începutul acestei luni. Liderii land-urilor au ignorat în mod repetat avertizările Angelei Merkel legate de reluarea business-urilor, pentru a pune economia în funcțiune.

Rata de noi infectări cu coronavirus în Germania a scăzut în ultimele săptămâni. Listele oficiale de duminică arată că au fost raportate 431 de noi cazuri de îmbolnăviri în ultimele 24 ore.

Între timp, specialiștii spun că rata de reproducere a virusului, o cifră foarte importantă pentru visurologi pentru a depista traiectoria de răspândire, a rămas constantă, sub 1, din aprilie și până în prezent.

Planul îndrăzneț a lui Ramelow a fost tratat cu scepticism de restul liderilor. Thomas Strobl, ministru de Interne în Baden- Württemberg, a spus că nu trebuie să uităm că virusul încă există. Nu trebuie să supunem unui risc succesul pe care l-am dobândit printr-un comportament responsabil”, declara el, conform The Telegraph.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii