Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Germania: Sute de români, în pericol de a fi infectați cu COVID-19. Ferma la care lucrează a intrat în carantină

Ministerul Afacerilor Externe a anunțată că o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, unde lucrează peste 400 de români, a fost plasată în carantină.
 aboneaza-te
shutterstock_1772831216

Decizia a fost luată după ce în presa germană a apărut informația potrivit căreia mai mulți muncitori de la ferma din regiunea Dingolfing-Landau, au Covid, informează Agerpres.

Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei celor de la Oficiul consular, autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină.

Autoritățile germane locale au anunțat că la această fermă își desfășoară activitatea aproximativ 480 de lucrători, majoritatea fiind cetățeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație.

„Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19. MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789”, se arată în comunicatul MAE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii