Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Germania: Soluția pentru criza economică este mai puțină muncă

Autoritățile din Germania sugerează că un program de lucru de patru zile pe săptămână ar putea fi mai eficient pentru resucitarea economică după pandemia de coronavirus.
 aboneaza-te
lucru de acasă

Autoritățile din Germania sugerează că un program de lucru de patru zile pe săptămână ar putea fi mai eficient pentru resucitarea economică după pandemia de coronavirus, informează Mediafax.

Aceasta e soluția unui sindicat cu 2 milioane de muncitori din industria germană pentru criza ce anihilează piața muncii. Prin implementarea unui astfel se sistem, angajații ar fi mai productivi.

O companie de marketing online a implmentant această strategie de program de lucru pentru angajații săi timp de cinci ani, dar în timpul crizei strategia nu s-a dovedit a fi eficientă. Așadar, angajații lucrează acum full remote.

Dacă ne uităm la exemplele altor țări, Suedia a introdus o strategie a reducerii programului de lucru la 6 ore pe zi încă din 2015.

În această perioadă post-pandemie, se preconizează că aproximativ 500.000 de salariați din România lucrează de acasă. Un studiu recent arată că 35% dintre angajați se simt mai productivi atunci când lucrează de acasă , iar 17,5% au declarat că sunt mai concentrați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii