FacebookTwitterLinkedIn

Motivul: Germania a confirmat un caz de pestă porcină africană la un mistreț, iar majoritatea  certificatelor veterinare convenite pentru exporturile de carne de porc din includ o declaraţie conform căreia trebuie să se specifice faptul că nu se înregistrează pestă porcină africană, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În ceea ce privește exporturile către ţările UE, acestea rămân posibile datorită clauzei în care importurile sunt oprite doar din regiunea locală unde este descoperită pesta porcină africană.

“Guvernul de la Berlin discută în prezent cu ţările relevante în scopul modificării certificatelor, pentru includerea clauzei regionale. Între timp, exporturile sunt suspendate. Avem discuţii intensive cu China şi alte state din afara UE în legătură cu clauza regională”, a adăugat  purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii.

Coreea de Sud, al doilea mare client din afara UE pentru carnea de porc din Germania, a interzis deja importurile, după ce joi a fost descoperită pesta porcină africană în landul rural Brandenburg la un mistreţ, nu la un animal de fermă.

Cel mai mare producător de carne de porc din Europa exportă masiv în ţările din Asia, în special în China, care, anul trecut, a importat carne de porc din Germania în valoare de 1,2 miliarde de dolari.