FacebookTwitterLinkedIn

După ce, initial s-a deschis un dosar in rem pentru vătămare corporală din culpă și încălcarea legii de protecție împotriva infecțiilor, în vigoare în contextual pandemiei, ancheta se va concentra mai nou asupra managementului, transmite dpa, citată de platforma Industria Cărnii.ro.

La abatorul Tönnies din Rheda-Wiedenbruck, focarul de coronavirus a apărut la jumătatea lui iunie și a obligat autoritățile să reintroducă măsuri de izolare pentru mii de locuitori din regiune. Abatorul a fost închis timp de trei săptămâni, înainte să se permită reluarea treptată a activității.

Ulterior, procuratura a primit peste 50 de plângeri penale.  Managementul Tönnies a insistat în mod repetat ca a colaborat permanent cu echipa de anchetatori.

Săptămâna trecută, în urma unei inspecții a condițiilor de cazare pentru majoritatea angajaților est-europeni ai abatorului s-au consemnat, potrivit ministrului sănătății landului, aproape 1.900 de deficiente. S-au constatat supraaglomerare, mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperișuri, instalații sanitare “catastrofale”, nereguli privind prevenirea incendiilor și lipsa dezinfectantului.