Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Germania: Preşedintele Băncii Centrale consideră că emiterea de datorie comună de către UE trebuie să rămână o excepţie

Preşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann este de părere că decizia liderilor Uniunii Europene (UE) de a emite o datorie comună pentru a finanţa ajutorul acordat statelor afectate de criza pandemiei ar trebui să rămână o excepţie.
shutterstock_288292718

Potrivit acestuia, o astfel de decizie nu ar trebui să fie privită ca pe un fundament pe viitor pentru situațiile dificile bugetare, transmite Reuters, citată de Agerpres.

“Sunt necesare mecanisme de control pentru a ne asigura că fondurile sunt folosite în mod eficient şi raţional. În general, cred că datoria comună pentru transferuri extensive este discutabilă. În orice caz, planul de relansare nu trebuie să servească ca bază pentru viitoare datorii masive ale UE necesare pentru finanţarea constantă a gospodăriilor”, a afirmat preşedintele Băncii Centrale a Germaniei.

Liderii UE au aprobat, în noaptea de luni spre marţi, un plan de relansare istoric, menit să susţină economia europeană afectată de criza COVID-19, care se bazează pentru prima oară pe o datorie comună.

Pentru a susţine economia europeană care trece printr-o recesiune istorică, planul prevede un fond de 750 miliarde euro, care ar putea fi împrumutaţi de Comisia Europeană de pe pieţele financiare.

Acest fond include subvenţii în valoare de 390 miliarde euro, care vor fi alocate statelor celor

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii