FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a declarat că „nu există o limită superioară a creditului oferit de KfW (banca de dezvoltare deţinută de stat), acesta este cel mai important mesaj”, a afirmat ministrul german Finanţe, Olaf Scholz, potrivit agerpres.ro.

„Am promis că nu vom eşua din cauza lipsei banilor şi a voinţei politice. Asta înseamnă că nicio companie viabilă, niciun loc de muncă nu ar trebui să se confrunte cu probleme. Vom pune toate armele pe masă”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Oficialii germani au dat asigurări că Berlinul dispune de fonduri suficiente pentru o bătăliede lungă durată. „Dacă va dura mai mult, putem merge şi mai departe cu măsurile”. Mesajul către companii este: „Puteţi fi curajoase, riscurile ne revin nouă”, a spus Scholz.

Pachetul de măsuri, chiar în prima fază, este mai mare decât ajutorul de 500 de milliarde de euro oferit de Guvernul german în timpul crizei financiare din 2008.

Deja, Executivul de la Berlin a fost de acord să majoreze investiţiile cu 3,1 milliarde de euro pe an, în perioada 2021 – 2024.