FacebookTwitterLinkedIn

Conform acordului, o companie care are mai mult de trei membri ai consiliului trebuie ca cel puțin unul să fie o femeie. Impactul măsurii este totuși modest întrucât obligativitatea este aceeași și în cazul consiliilor cu un număr mai mare de membri, relatează Reuters. 

Ministrul social-democrat al Familiei, Franziska Giffey, a numit acordul o „descoperire istorică”, în timp ce aliatul partidului său, ministrul finanțelor și candidatul cancelarului, Olaf Scholz, a salutat și el acordul.

Măsura a fost solicitată de partidul de centru-stânga SPD, dar creștin-democrații au fost mai sceptici.

Impactul măsurii în economie poate fi mai mare, întrucât 30% dintre membrii consiliilor de supraveghere ale companiilor guvernamentale trebuie să fie femei. Comitetele lor executive și cele ale companiilor autorizate, cum ar fi fondurile de asigurări de sănătate, trebuie să aibă, de asemenea, un număr minim de femei.

Un sondaj realizat de DIW anul trecut a constatat că aproximativ 30% din membrii consiliului de supraveghere din cele mai mari 30 de companii germane listate erau femei, dar această creșterea a stagnat. În consiliile executive ale celor mai mari 100 de companii, ponderea femeilor era de doar 10%.