Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Germania a modificat condiţiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe informează, sâmbătă, că Germania a revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul ei, ca urmare a actualizării listei "zonelor de risc".  
 aboneaza-te
Germania conditii de intrare in tara

Autoritățile au inclus șapte județe din România pe lista “zonelor de risc“: Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş. Modificările au intrat în vigoare la data publicării deciziei, respectiv din 7 august, transmite Agerpres. 

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, “toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista “zonelor de risc” trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania. Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate”.

Testarea este obligatorie

În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolării la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc, se mai arată în comunicatul MAE.

“Măsura auto-izolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului”, se precizează în comunicat.

Persoanele care vin dintr-o “zonă de risc” (inclusiv din cele şapte judeţe menţionate) sunt obligate să completeze un formular de localizare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii