Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Germania intenționează să deschidă școlile din 11 mai

Potrivit unui document al guvernului federal din Germania, toate magazinele se vor redeschide. Unele activități sportive se pot relua în anumite condiții, iar școlile se vor deschide treptat pentru toți elevii, din 11 mai. Fiecare stat va decide dacă restaurantele, hotelurile și sălile de sport vor funcționa din nou, scrie Reuters.
strazi germania

Documentul a fost pregătit de către șeful cancelariei federale, Helge Braun, și șefii cancelariilor regionale pentru o conferință telefonică pe care Angela Merkel o va ține împreună cu premierii de stat miercuri.

Potrivit proiectului, pot fi reluate activitățile sportive pentru amatori în aer liber, precum și fotbalul profesionist din prima și a doua divizie, în anumite condiții de siguranță. Din document, nu reiese în mod clar dacă și Bundesliga se va redeschide.

Școlile ar trebui să se redeschidă treptat pentru toți elevii, iar bonele ar putea să aibă, din nou, grijă de copii, începând cu 11 mai.

În încercarea de a preveni un al doilea val de infectări cu COVID-19, guvernele federale și de stat au convenit, în discuțiile preliminare, că restricțiile locale vor fi reintroduse imediat, dacă numărul de infecții noi crește după eliminarea carantinei.

Germania a intrat în carantină în martie. Rata de răspândire a virusului a scăzut timp de mai multe zile, ceea ce a dus la presiuni din partea guvernelor regionale și a grupurilor de afaceri pentru ca restricțiile să fie relaxate.

FOTO: Profimedia 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii