FacebookTwitterLinkedIn

Indicele care estimează încrederea investitorilor în economie s-a îmbunătăţit la 71,5 puncte în august, de la 59,3 puncte luna precedentă, în timp ce economiştii estimau un avans până la 58 de puncte, transmite Reuters, notează Agerpres.

“Speranţele unei redresări accelerate a economiei au continuat să crească”, a declarat preşedintele ZEW, Achim Wambach. Acesta a explicat că investitorii se aşteaptă la o redresare generală, în special în sectoarele interne. “Totuşi, încă se aşteaptă în următoarele şase luni rezultate financiare slabe pentru sectorul bancar şi companiile de asigurare, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare”, a avertizat oficialul ZEW.

Specialiștii sunt pesimişti în ceea ce privește condiţiile actuale. Indicele lunar care indică percepţia investitorilor asupra actualelor condiţii economice a scăzut la minus 81,3 puncte în august, de la minus 80,9 luna precedentă, în timp ce economiştii estimau o îmbunătăţire până la minus 68,8 de puncte.

“Semnele undei redresări solide a economiei pe perioada verii continuă. Totuşi, pericolul apariţiei unei bule, în urma stimulentelor monetare şi fiscale masive, nu este exclus”, a apreciat Uwe Burkert, economist la LBBW.

Luna trecută, Bundesbank a previzionat că economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, apoi va creşte cu 3,2% în 2021 şi cu 3,8% în 2022, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat un plan de stimulare de 130 de miliarde de euro pentru perioada 2020 – 2021.