În Germania, numărul de șomeri a crescut în luna iunie, așa cum a avertizat unul dintre institutele de cercetare economică a țării, indicând o revenire economică lentă după criza coronavirus, conform Bloomberg.
Numărul disponibilizărilor a crescut în al doilea trimestru, atingând 678.000, în timp ce numărul total pe persoane care și-au pierdut locul de muncă în timpul pandemiei se ridică la 3 milioane, un prag care nu a mai fost atins din 2011. Cu toate acestea, Agenția Federală a Muncii a declarat miercuri că mai bine de jumătate dintre disponibilizările potentiale au fost împiedicate de suportul salarial generos oferit angajaților de către stat.
Raportul în cauza este cel mai recent indiciu care demonstrează că drumul Germaniei spre recuperarea economică post-pandemie va fi lung și anevoios. Institutul Ifo, care prevăzuse în urmă cu 5 luni o revenire economică de peste 10% în 2021, a redus brusc proiecțiile sale la o creștere de 6,4%.
Locuitorii au reînceput să își reia cheltuielile. Drept dovadă, în luna mai au crescut vânzările de retail. Cu toate acestea, criza coronvirus a speriat mulți proprietari de business-uri care s-au straduit să-și țină afacerile în picioare și angajații aproape. Un nou sondaj realizat de camerele de comerț DIHK demonstrează că una din două companii nu se așteaptă la o revenire la normalitate înainte de 2021.
Cele mai mari șocuri economice au fost înregistrate în turism, transport și retail din cauza perioadei de izolare extinsă care a afectat sectorul de producție.