Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Bunuri de consum |
|

Germania ia avânt în comercializarea cărnii de porc în Uniunea Europeană

După ce anul trecut a suferit două șocuri: focarele de COVID-19 în mai multe abatoare și interdicția aplicată pe piețele asiatice după descoperirea pestei porcine la mistreți, Germania revine puternic pe piața vânzărilor de carne de porc.
Butcher,Reaching,Meat,Out,Of,Counter

Practic, în prezent, aceasta a început să umple golurile lăsate pe piața unică de mari exportatori precum Danemarca și Spania, informează EuroMeatNews.com.

„Există un volum bun de vânzări de carne de porc germană către alte părți ale UE, întrucât exporturile din alte state europene către China și alte regiuni din Asia sunt în creștere. Spania și Danemarca par să facă vânzări mari către Asia după ce Germania a fost eliminată din piață, iar Germania umple golurile din Europa”, a explicat un comerciant german pentru Reuters.

Potrivit reprezentanților crescătorilor de animale din Germania VEZG, prețurile porcilor au crescut la 1,40 euro per kilogram (greutate la sacrificare) de la 1,30 euro cât au fost în ultima săptămână din februarie.

Conform unor estimări, pentru 2021, se așteaptă ca 450.000 de tone de carne de porc să fie livrate de Germania pe piața unică a UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii