Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Germania face presiuni asupra Franței înaintea summitului cheie Brexit

Germania face presiuni asupra Franței pentru a renunța la cererile sale privind pescuitul, unul dintre cele mai mari obstacole în calea unui acord comercial post-Brexit cu Marea Britanie.
 aboneaza-te
Brexit Marea Britanie Anglia shutterstock_1176271219

Liderii europeni se vor aduna la Bruxelles pentru un summit joi, în timp ce discuțiile cu Marea Britanie privind viitoarea lor relație intră într-o fază critică: premierul așteaptă sfârșitul reuniunii înainte de a decide dacă merită să lucreze în continuare la un acord, acesta declarându-se „dezamăgit” de progresul negocierilor, relatează Bloomberg.

În timp ce oficialii UE se așteaptă ca Johnson să fie de acord să organizeze cel puțin încă două săptămâni de negocieri, ei recunosc că a mai rămas mult de făcut. Rezolvarea dezacordurilor celor două părți cu privire la subvențiile în domeniul pescuitului și întreprinderilor va fi esențială pentru asigurarea unui acord.

Cererile președintelui francez Emmanuel Macron de a menține accesul actual al țării sale pentru apele de pescuit britanice sunt cel mai mare obstacol în calea unei înțelegeri, spre frustrarea crescândă a aliaților săi europeni.

Presiuni din partea Germaniei

În consecință, un oficial al guvernului german a declarat miercuri că, odată ce națiunile de coastă europene interesate își vor da seama că alternativa la un acord nu este accesul la zonele de pescuit britanice, ar putea exista o flexibilitate sporită.

În ultima săptămână, Johnson a intensificat discuțiile cu liderii europeni, precum Merkel și Macron.

Marea Britanie a propus o formulă diferită pentru calcularea cotelor de pescuit care ar aduce beneficii propriei industrii și dorește, de asemenea, să supună unei negocieri anuale accesul celor din UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii