Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Germania: Exporturile s-au prăbuşit în aprilie

Exporturile Germaniei au scăzut în aprilie cu 31,1%, comparativ cu perioada similară din 2019. Este cel mai mai semnificativ declin al exporturilor de când Oficiul Federal de Statistică (Destatis) a început colectarea datelor privind comerţul internaţional, în 1950.
Germania

Comparativ cu martie, exporturile Germaniei au scăzut cu 24% în aprilie, în timp ce importurile au înregistrat un declin de 16,5%, transmit DPA și Reuters, citate de Agerpres.

În aceste condiţii, excedentul comercial al Germaniei, în date ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, s-a diminuat până la 3,2 miliarde de euro în aprilie, de la 12,8 miliarde de euro în martie. Analiştii se aşteptau la un excedent de zece miliarde de euro în aprilie.

În pofida pachetului de relansare a economiei de 130 de miliarde de euro anunţat săptămâna trecută, care vine pe lângă planul de stimulare de 750 miliarde de euro din martie, Guvernul de la Berlin a avertizat că economia, puternic dependentă de exporturi, se va contracta anul acesta cu 6,3%, „cea mai gravă recesiune din istoria republicii germane”.

Economiştii se aşteaptă la o redresare lentă, iar ritmul revenirii economiei va depinde de ritmul revenirii principalilor parteneri comerciali ai Germaniei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii