Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Germania: Existența focarului de covid-19 la abatorul Guetersloh schimbă tendința de consum din industria cărnii

Scandalurile ce au vizat descoperirea unor focare de coronavirus la abatorul german reorientează consumatorii germani către produsele din carne mai scumpe și pentru substituenţi vegetarieni sau vegani.
 aboneaza-te
shutterstock_1150206752

Pandemia de coronavirus ar putea să aducă un argument suplimentar pe această listă, după ce focarele de coronavirus de la abatoare au atras atenţia opiniei publice asupra dependenţei industriei cărnii din Germania de muncitorii subcontractanţi din Europa de Est, care trăiesc în spaţii de cazare înghesuite, relatează Reuters, citată de Agerpres.

‘Vedem că există o tendinţă de deplasare dinspre carnea ieftină spre calitatea mai bună şi produsele substituibile’, a declarat Robert Kecskes, analist la firma de cercetare de piaţă GfK. ‘Nu este legată numai despre bunăstarea animalelor ci şi despre bunăstarea oamenilor iar asta va rămâne în memoria oamenilor. Din această privinţă, industria cărnii va trece printr-o perioadă dificilă în viitor’, a spus Kecskes.

Peste 670.000 de persoane din districtul Guetersloh, landul Renania de Nord-Westfalia, au fost forţate să intre în izolare în data de 23 iunie, după ce peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români.

Datele furnizate de firma Euromonitor arată că vânzările de carne procesată au scăzut constant în Germania în ultimii cinci ani în timp ce vânzările de substituenţi pentru carne au crescut cu 12% în aceiaşi perioadă până la 234 milioane de dolari în 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii