Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Germania a evitat o nouă contracție la finalul anului 2020 datorită exporturilor în China

Producția germană a stagnat în ultima lună din 2020, după o creștere de 1,5% în luna anterioară, potrivit datelor publicate de Biroul Federal de Statistică din această țară.
strazi germania

Industria din Germania a evitat o contracție în luna decembrie datorită exporturilor puternice în China, potrivit Reuters.

Stagnarea din luna decembrie a venit după șapte luni consecutive de creștere, principala problemă fiind înregistrată în sectorul construcțiilor care s-a contractat cu 3,2%. Creșterea ușoară din luna noiembrie a ajutat industria germană să înregistreze o creștere de 6,1% în ultimul trimestru al anului trecut.

„Sectorul de producție german s-a descurcat relativ bine în ultimele luni și asta se datorează în principal bunei funcționări a economiei Chinei”, afirmă Thomas Gitzel, economist la Verwaltungs-und Privat-Bank.

„Dacă producția din China zumzăie, producția locală zumzăie și aici”, mai spune acesta, adăugând că industria auto germană beneficiază în mod special de situația bună din China.

Guvernul german și-a reevaluat în jos prognoza pentru creșterea PIB-ului la doar 3% în 2021, comparativ cu o estimare de 4,4% făcută în toamna anului trecut ceea ce înseamnă că economia Germaniei nu va reveni probabil la nivelul de dinainte de pandemie până la mijlocul lui 2022.

 

Foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii