FacebookTwitterLinkedIn

Conform datelor provizorii publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 1,5% în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, după o contracţie revizuită la 2,1% în primele trei luni ale anului, transmite Reuters.

În ritm anual, PIB-ul Germaniei a înregistrat o creştere de 9,2%. În ambele cazuri este vorba de cifre inferioare estimărilor analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe un avans de 2% comparativ cu trimestrul precedent şi un salt de 9,6% în ritm anual.

„Este vorba de o creştere decentă dar ar fi putut fi una mai puternică dacă nu ar fi existat problemele în aprovizionarea cu materiale”, a declarat economistul şef al grupului bancar VP Bank Group, Thomas Gitzel.

Încrederea în mediul de afaceri din Germania a fost afectată de îngrijorările provocate de continuarea problemelor de-a lungul lanţurilor de aprovizionare şi creşterea infecţiilor cu coronavirus. Conform celor mai recente date ale barometrului Ifo, încrederea în economia germană a scăzut surprinzător în luna iulie, acesta fiind primul declin înregistrat după luna ianuarie.