FacebookTwitterLinkedIn

La un an de la raportarea primului caz de pestă porcină în zonele din vecinatatea Poloniei, virusul continuă să se răspândească de-a lungul graniței, provocând mari îngrijorări pentru sectorul de creștere a porcilor din țară. În luna iulie, au fost descoperite trei focare la fermele mici și mijlocii de porci din statul Brandenburg, notează EuroMeatNews.com.

Districtele unde au apărut recent infectări sunt Barnim (iulie) și Uckermark (august), și există indicii că virusul se răspândește spre nord, paralel cu granița poloneză. De fapt, focarele se răspândesc peste graniță. În linie dreaptă, virusul se află acum la mai puțin de 30 km de granița cu Mecklenburg-Pomerania Inferioară, a treia regiune germană care se învecinează cu Polonia.

Autoritățile din Saxonia sunt gata să folosească câini instruiți pentru a detecta animalele salbatice care pot răspândi virusul. Între timp, numărul cazurilor este în creștere și în Polonia. 5.340 de mistreți au murit de când boala a fost raportată pentru prima dată în fosta țară comunistă.