Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Germania, cel mai important partener comercial al României

Germania rămâne și în 2014 partenerul comercial nr. 1 al României. Importurile din Germania au însumat 11,2 miliarde de euro, cu 8,7% mai mult decât în 2013, iar exporturile 10,1 miliarde de euro, în creştere cu 9,8% față de anul precedent.
steag_germania_sxc.hu_.jpg

Creşterea importurilor și a exporturilor germane s-a situat peste creșterea de circa 5% a totalului exporturilor și importurilor românești, subliniază Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, care a anunţat cifrele referitoare la schimburile comerciale dintre România și Germania.

Cele mai importante grupe de produse, pe care România le importă din Germania, sunt mașini și aparate, mijloace și materiale de transport, metale comune. În ce privește exporturile către Germania mașinile și aparatele se află de asemenea pe primul loc, urmate de mijloace și materiale de transport și de materiale textile.

„Pentru 2015, ne așteptăm de asemenea la o evoluție pozitivă atât a relațiilor economice româno-germane cât și a investițiilor germane în România. Camera de Comerț și Industrie RomânoGermană (AHK România), în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România, contribuie la îmbunătățirea condițiilor de afaceri și de investiții din România. Una din preocupările noastre importante este și rămâne dezvoltarea sistemului de învățământ profesional după model dual, având ca scop asigurarea de personal calificat în România”, mai spun reprezentanţii AHK.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), înfiinţată în septembrie 2002, are, în prezent, circa 530 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este partener pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii